miércoles, 16 de diciembre de 2009

ESPORT CATALÀ

InfoSord-Catalunya, 10/12/2009

El vicepresident del Govern insta les federacions a treballar pel reconeixement internacional de l’esport català, un “dret legítim” al qual “ningú hauria de posar obstacles”
Durant l’entrega del Premi President Companys 2009, afirma que “no hi ha arguments per oposar-se a la normalitat esportiva” i insta a “actuar amb força, ambició, passió i intel·ligència”

La secretària general de l’Esport afirma que el reconeixement de les seleccions catalanes és “un objectiu polític esportiu de primer ordre al qual no renunciarem”





El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha animat avui els presidents de les federacions esportives catalanes a treballar pel reconeixement internacional del seu esport, perquè “és un dret legítim i ningú no hauria de posar-hi obstacles, perquè no hi ha arguments esportius per oposar-se a la normalitat esportiva, només són arguments polítics, ideològics, essencialistes”. En aquest sentit ha recordat que l’Estatut atorga a la Generalitat competències exclusives en esport i indica en el seu article 200 que s’ha de promoure la projecció internacional de les organitzacions esportives. El vicepresident del Govern ha lliurat aquest vespre el Premi President Companys, que anualment atorga la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes i que enguany ha guardonat els sis capitans que fa deu anys van protagonitzar el primer espot televisiu de l’entitat en favor de l’oficialitat de les seleccions catalanes. En l’acte, que s’ha celebrat a la seu de l’INEFC, també han participat la secretària general de l’Esport, Anna Pruna; el secretari general de la Vicepresidència, Rafel Niubò, i el vicepresident de la Plataforma, Sergi Blázquez.

El vicepresident del Govern ha instat a treballar “amb força, amb ambició, amb passió, però també amb intel·ligència” per aconseguir la plena “normalitat” de les seleccions catalanes, com en el seu moment van fer amb “coratge, ambició i convicció” els sis guardonats amb el Premi President Companys 2009. Per Josep-Lluís Carod-Rovira cal seguir treballant per proyectar internacionalment l’esport català i per fer-lo més visible, tenint en compte que “perquè un dia siguem reconeguts abans ens han de conèixer”. “Volem competir amb tothom, hi volem ser, volem que se sàpiga amb tota claredat qui som i a qui representem”, ha sentenciat.

De la seva banda, la secretària general de l’Esport, Anna Pruna, ha considerat el Premi President Companys 2009 com “un acte de reconeixement just”, tenint en compte que els sis guardonats “vau posar la cara però també la professió, vau donar un altaveu i vau fer públic el vostre sentiment a favor de les seleccions catalanes”. La secretària general de l’Esport ha situat el reconeixement internacional de l’esport català com “un objectiu polític esportiu de primer ordre al qual no renunciarem”. “No estarem de braços creuats esperant una solució màgica, no tenim fatiga, continuarem treballant al costat de qui vulgui”, ha sentenciat. La secretària general de l’Esport ha fet en aquest sentit una crida a tots els sectors a “defensar i treballar pel reconeixement de l’esport, perquè estigui on li pertoca, a primera divisió” i ha advertit que “no podem estar sotmesos a cap altre sector, com tampoc podem estar sotmesos com a país, l’esport no es pot polititzar”. En l’acte també ha intervingut el vicepresident de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, Sergi Blázquez.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

NO ES TOLEREN INSULTS PERSONALS NI PARAULES MALSONANTS. GRÀCIES
----
NO SE TOLERAN INSULTOS NI PALABRAS MALSONANTES QUE OFENDAN
GRACIAS

Conmueve video de cómo niño le canta a su madre sordomuda

NOTICIAS DE AMOR El amor se manifiesta de muchas maneras y aunque las personas no puedan escuchar los gritos de amor, sí pueden ver la...