miércoles, 16 de diciembre de 2009

Barcelona guanyarà prop de 200 noves places residencials i diürnes per a persones amb discapacitat física

InfoSord-Catalunya, 16/12/2009

Barcelona guanyarà l'any 2010 170 noves places residencials i diürnes específiques per a persones amb discapacitat física, majoritàriament per a persones amb paràlisi cerebral. 60 d'aquestes places formen part del complex que la Fundació ASPACE, amb la col·laboració del Departament d'Acció Social i Ciutadania i l'Ajuntament de Barcelona, impulsa al carrer Tres Pins de Montjuïc. A més, cal afegir també les 56 places de residència i 30 de centre de dia que l'Associació Esclat construeix al barri de la Marina i les 24 places de llar residència que la Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral impulsa al barri del Poblenou, en solars cedits també per l'Ajuntament de Barcelona.

Precisament la consellera Carme Capdevila i el segon tinent d'alcalde de Barcelona, Ricard Gomà, van visitar el 4 de desembre les obres i han donat a conèixer els detalls d'aquest projecte. D'acord amb el conveni entre el Departament d'Acció Social i Ciutadania i l'Ajuntament de Barcelona, el futur equipament oferirà 45 places residencials i 15 més de centre de dia concertades per Acció Social i Ciutadania. Actualment s'està desenvolupant la primera fase de les obres, que es preveu que s'acabin a finals de l'any vinent. El Departament ha subvencionat la construcció amb 1.875.503 euros i l'Ajuntament de Barcelona ha cedit els terrenys.



La residència i centre de dia per a persones amb paràlisi cerebral ocuparà un edifici de quatre plantes. Al soterrani s'hi instal·laran una piscina per a la rehabilitació dels pacients, un poliesportiu i una zona de serveis. Al la planta baixa hi haurà el centre de dia així com un menjador, la zona de tallers, biblioteca i sala de televisió. La primera planta serà on es trobarà la zona residencial, la infermeria i una sala d'estar i menjador. Finalment, a la planta superior s'hi ubicaran els serveis administratius.

El Departament d'Acció Social i Ciutadania ha aportat 1,7 milions d'euros a la construcció d'aquest equipament, el 50% del total de la inversió. L'edifici constarà de sis plantes i soterrani i a banda de donar servei a persones afectades de paràlisi cerebral també oferirà serveis complementaris oberts al barri. Entre aquests hi haurà un centre de dia, una aula de noves tecnologies, piscina, gimnàs, aules de formació i centre de recursos i sensibilització sobre la discapacitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

NO ES TOLEREN INSULTS PERSONALS NI PARAULES MALSONANTS. GRÀCIES
----
NO SE TOLERAN INSULTOS NI PALABRAS MALSONANTES QUE OFENDAN
GRACIAS

Conmueve video de cómo niño le canta a su madre sordomuda

NOTICIAS DE AMOR El amor se manifiesta de muchas maneras y aunque las personas no puedan escuchar los gritos de amor, sí pueden ver la...